Loading...

Omgevingsprofilering

Metabolisme

Weerstand en afweermechanismen

De onderzoeken in de omgevingsprofilering helpen blootstellingen aan algemene klassen van giftige chemicaliën die wijdverspreid zijn in het milieu te bepalen. Binnen elke klasse onderzoeken we tevens de afzonderlijke verbindingen die het meest frequent problemen opleveren.

Toxische lichaamsbelasting is de levenslange accumulatie van chemicaliën waaraan we worden blootgesteld via ons voedsel, de lucht en onze omgeving. Deze accumulatie is niet zonder gevolgen, en chronische gezondheidsproblemen zoals auto-immuun en neurodegeneratieve ziekten, evenals kanker en zelfs diabetes, zijn in verband gebracht met voortdurende blootstelling aan milieutoxines.

Er zijn twee soorten toxines: endogeen en exogeen. Endogene toxines worden door het lichaam zelf gemaakt als gevolg van biochemische processen en exogene toxines worden geabsorbeerd via de mond, spijsverteringsstelsel, de huid en de longen.

Onze producten

  • Bisphenol A (BPA) Profile - Urine
  • Chlorinated Pesticides Profile - Serum
  • Organophosphates Profile - Urine
  • PCBs Profile - Serum
  • Phthalates & Parabens Profile - Urine
  • Porphyrins Profile - Urine
  • Toxic Effects CORE
  • Volatile Solvents Profile - Whole Blood
ANALYSE

Ongemerkt krijgen we, bijvoorbeeld via tabaksrook, alcoholische dranken en smog grote hoeveelheden toxines binnen. Alcohol kost het lichaam enorm veel kracht en krijgt voorrang aan de verwerking ervan ten opzichte van andere toxische stoffen. Ontgiften heeft dus weinig zin bij een dagelijkse roker en drinker.

Maar hoe frequent worden we bloodgesteld en waar zitten nu allemaal toxines in?

Amalgaamvullingen
Vis uit de zee
De lucht
Het drinkwater
Medicijnen
Tabaksrook
Bewerkte voedingsmiddelen
Verf
Gordijnen, tapijt en beddengoed
Cosmetica
Groente & fruit
Wasmiddelen
Speelgoed
Zwembadwater
Drugs
Laserprinters & kopieerapparaten
Electronica
Vaccinaties
Tandpasta
Brandstoffen & olie
Pannen en ander kookgerei
Tatoeages
Vlees
Schoonmaakmiddelen
Verpakkingsmateriaal voor voedsel
Stress en negatieve gedachtes